Zabezpečte si lépe své bydlení

Zabezpečení bydleníZabezpečení bydlení

Za celý rok je vykradeno mnoho bytů, chat i domů a celková částka se vyšplhala až na jednu miliardu korun, kdy téměř 80 % případu není objasněných. Vinu nesou především majitele vykradených nemovitostí, neboť v dnešní době sociálních sítí se chválí dovolenou či dárkem.

Čas Vánoc je za námi a zloději se radují, protože hodně lidí vyráží lyžovat na hory či si užívat wellness pobytu mimo svůj domov a oni tak mají volnou ruku. Další výhodné období je období prázdnin, kdy mnoho rodin s dětmi opustí své domovy.

Zloději nejsou hlupáčci

Například pomocí vyhozených kartonových krabic před vašim domem mohou záškodnici vytipovat co by mohli ve vašem obydlí získat. Někteří otrlí zlodějíčci se dokonce nebojí vkrást do bytu za vaši přítomnosti, což může být nebezpečné, pokud na sebe narazíte.

Nižší podlaží jsou pro zloděje jako dělané a neváhají použít dveře na balkónu nebo otevřít okno. Obyčejné dveře nejsou pro zkušené zlodějíčky žádným problémem a když už se do domu dostanou tak jdou hlavně po penězích, špercích, mobilech a elektronice.

Bezpečnost nadevše

V současnosti nám nabízí technologie mnoho způsobů, jak zabezpečit svůj domov, takže není důvod otálet a je třeba s tím něco udělat. Kvalitní bezpečnostní dveře bohatě stačí k odrazení zloděje, protože jeho šance na vykradení se sníží až o 80%.

Digitální kukátko s malým LCD monitorem je vhodnou investicí, protože přenáší obraz osoby před dveřmi a vy tak víte kdo vás chce navštívit. Moderní technologie nabízí také čtečky na otisky prstů, takže není potřeba klíče.