Havířov pokračuje v plánování. Dalším na řadě bude Stromovka

Stromovka

Havířovská Stromovka bude jednou z dalších lokalit, jejíž proměna se plánuje. Vedení Havířova v poslední době představilo projekt týkající se přeměny náměstí a okolí a teď pokračuje dál. Stromovka už je dnes oblíbeným místem pro procházky a rekreaci, jak ale bude vypadat v budoucnu?

Moderní a přístupný ráz parku

Havířovskou Stromovku čeká velká rekonstrukce, která ji má dovést k modernější a přístupnější podobě. Součástí Stromovky je v tuto chvíli i oblíbený lesopark, který je ideálním místem pro procházky, ale i sportovní vyžití. Rozlehlý park zkrátka poskytuje obyvatelům vytoužené místo pro relax a únik do přírody.

Přečtěte si také: Houby rostou, aneb konec horka znamená ráj pro houbaře

Nová Stromovka se začne budova za dva roky

Vedení města se proto rozhodlo využít evropských dotací a toto místo ještě více zpříjemnit. Dojít má především k opravě asfaltových cestiček, lamp veřejného osvětlení i laviček, které aktuálně chátrají. Stromovka se také dočká doplnění v podobě prolézaček či work outových stanovišť. Při procházce se také dozvíte zajímavé informace z nových tabulí. Počítá se také s novou lávkou vedoucí nad vodními plochami.

S rekonstrukcí by se mělo začít v roce 2025 a velkou část pokryjí dotace z Evropské unie.

Přečtěte si také: LETNÍ BOUŘKY: JAK PŘED NIMI OCHRÁNIT DŮM?