Kde najdeme v okolí Ostravy přírodní koupaliště?

Kde najdeme v okolí Ostravy přírodní koupaliště?

Úmorná horka a sluníčko svádějí k vykonávání pouze jediné činnosti, a to je koupání. Pokud preferujete spíše přírodní místa ke koupání než koupaliště plná tobogánů a atrakcí, bude se vám hodit náš přehled míst, kde najdete oficiální vodní plochy ke koupání a plavání v okolí Ostravy.

Na Hrázi

Areál Na Hrází najdete v obci Darkovice a jeho součástí je přírodní koupaliště, hřiště pro plážový volejbal a různé stánky s občerstvením. Celodenní vstupné je finančně velmi příznivé a díky zdejším službám zde můžete být opravdu od rána do večera. V areálu se navíc často konají nejrůznější vystoupení, koncerty či festivaly, takže je o zábavu postaráno.

Přečtěte si také: Venku se oteplilo a opět vylézají klíšťata

Lom Šífr

Jeden z nejkrásnějších a nejvíce čistých lomů najdete ve Svobodných Heřmanicích. Čistá tyrkysová voda láká ke koupání, ale díky jeho velikosti a hloubce také k plavání. Voda je tak průzračná, že přes ni vidíte až do hloubky 20 metrů. Vstup k lomu je zdarma. Najdete zde pohodlný přístup k vodě, takže je místo vhodné i pro rodiny s dětmi.

Hlučínská štěrkovna

I v hlučínské štěrkovně najdete jednu z nejčistších vod v kraji. Jedná se o rozsáhlý areál, který nabízí různá občerstvení, kemp, ale i zábavu v podobě vodních lyží, windsurfingu nebo loďky. Místo je známé také díky velkému festivalu Štěrkovna, který je jedinečný právě pro svou blízkost k vodě, kdy se můžete snadno mezi koncerty svlažit a poté se jít opět vytančit.

Žermanická přehrada

Pokud se ohlížíte po místě, kde se vykoupete i se svými domácími mazlíčky, pak je Žermanická přehrada to pravé ořechové. Vstup je zde zdarma a svou rozlohou nabízí přehrada různá místa pro vstup do vody. Je tedy jen na vás, zda se vydáte koupat z oficiálních pláží a lepších přístupů, nebo ze zákoutí, kde budete mít soukromí. U přehrady najdete velkou spoustu stánků s občerstvením i možnost kempování.