V Ostravě opět proběhne knižní festival na Černé louce

knižní festival

Knižní festival je oblíbenou akcí, která každý rok probíhá v březnu na Černé louce. Návštěvníci se mohou pokochat novinkami z knižního průmyslu, ale jsou pro ně vždy připravené i besedy s autory a tvůrci knih. Letos je tváří ostravského festivalu Karin Lednická.

Březen, měsíc knihy

Knižní festival tradičně probíhá v březnu, který je označován jako měsíc knihy. Letos můžete areál navštívit 3. a 4. března. Najdete zde tři pódia, která slouží k debatám, besedám a jedno je čistě pro autogramiády a křty knih.

Program

V pátek je na programu například Blízké setkání s Alešem Cibulkou, kde bude hostem Kain Lednická, dále besedy se zástupci menších nakladatelstvích či s tvůrci různých podcastů.

Následující den jsou opět připravené panelové diskuze, například o politické situaci v Česku, opět besedy s autory a redaktory z nakladatelství, a odpoledne se návštěvníci mohou těšit na herce a spisovatele Jiřího Mádla.

Kupte si lístek předem a nečekejte ve frontě

Vstupenky si můžete koupit v předprodeji, kde stojí jednodenní lístek 90 koren, ale i na místě, kde se bude stejná lístek prodávat za 110 korun. Organizátoři doporučují koupit vstupné předem, protože se před pavilonem mohou tvořit fronty.

Z vystavujících se můžete těšit na velká nakladatelství, jako je Albatros Media, Paseka, Jota, Pemic, Portál, ale i ta menší, jako je známé nakladatelství Baobab, Cesta domů a Meander.

Z univerzitních nakladatelství zde letos najdeme pouze tvůrce z Ostravské univerzity