Lázně v moravskoslezském kraji postrádají lůžka

Lázně postrádají lůžkaLázně postrádají lůžka

Před pěti lety prožívaly lázně velkou krizi, kdy bojovali o přežití výraznými úsporami, především ty soukromé, ale teď se karta naprosto obrátila. Lázním se daří tak dobře, že mohou investovat do nového vybavení, navyšovat počet lůžek, jež jsou potřeba, neboť mnoho zájemců museli odmítnout.

 

Například Sanatorium Klimkovice příjme ročně asi devět tisíc zájemců o lázeňskou péči, kteří se vystřídají na 330lůžkách pro dospělé a 200 lůžkách v dětské léčebně. I přes velký zájem klientů však nemohou jen tak přistavět další budovu, protože jsou omezeni také kapacitou rehabilitačních procedur.

 

Zahraniční klientela je vítaná

Sanatorium ovšem buduje desítky moderních apartmánů, které budou sloužit především pro arabskou klientelu, která dojíždí vždy s doprovodem. Tito klienti jsou pak ubytování na různých ubytovacích zařízeních a musí dojíždět.

 

Zájem zahraničních klientů je obrovský, ale sanatorium je muselo odmítnout, především kvůli velkému zájmu české klientel, které dává přednost. Cizinci pomohli přežít lázním hlavně před pěti lety, kdy ministerstvo zdravotnictví zkrátilo dobu pobytu hrazeného pojišťovnou.