Ostravští dobrovolníci byli náležitě oceněni

Ceny ostravským dobrovolníkůmCeny ostravským dobrovolníkům

Je skvělé, že i v dnešní hektické době najdeme celou řadu lidí, celou řadu dobrovolníků, kteří chtějí pomáhat na úkor svého volného času. Takové lidi je nutné odměnit a náležitě ocenit, čehož si je Ostrava samozřejmě velice dobře vědoma. Letos už po sedmé ocenila práci dobrovolníků, kteří jsou součástí dobrovolnických organizací, jež působí na území města Ostravy.

Tito dobrovolníci z dobrovolnických organizací převzali na začátku prosince plaketu „Dobrovolník roku 2017“, kterou jim osobně předal v prostorách ostravské radnice náměstek primátora – Zbyněk Pražák.

Ve svém poděkování a proslovu nezapomněl zmínit, že takovým lidem, kteří věnují svůj čas a energii k tomu, aby pomáhali druhým, je třeba vyjadřovat vděčnost, je třeba je náležitě odměňovat a oceňovat, byť je to málo.

Na území Ostravy funguje několik organizací, v nichž působí více jak 700 dobrovolníků, kteří věnovali více jak šestnáct tisíc hodin svého času k tomu, aby ho trávili se seniory, s hendikepovanými lidmi či s dětmi, které mají mentální či tělesné postižení.