Nová use-it mapa Ostravy má turistům ukázat město v jiném světle

use-it mapa Ostrava

Use-it mapa je novým způsobem, jak se mohou turisté seznámit s různými městy. Podobné mapy najdete v různých evropských, ale i světových městech. V podstatě se jedná o nový druh průvodce, který má teď už i Ostrava.

Co je use-it mapa?

Slyšeli jste už někdy o use-it mapě? Jedná se o neobyčejnou mapu, která má mladým turistům přiblížit známá města nejen povrchně, ale přímo z pohledu místních, kteří zde žijí. V mapě naleznete takzvané „act like a local“, což znamená „chovej se jako místní“, která vám například doporučí podniky, kam právě místní opravdu chodí a nejsou vytvořené pouze pro turisty. Takovou mapu najdete pro různá evropská, ale i jiná světová města. V Ostravě vyšla poprvé v roce 2012 a teď se dočkala aktualizace.

Aktualizace podniků

V ostravské verzi mapy došlo zejména k aktualizacím podniků, ale také k přidání strategických projektů města. V mapě tedy najdete nejen tip na procházky, trasy a podniky, ale také přiblížení místních projektů, které se podílí na formování tváře Ostravy.

Přečtěte si také: Ostravské památky architektury.

Co vše v mapě najdete?

Klasická hlavní místa najdete ve většině průvodců, use-it mapa je ale vytvořená přímo pro použití a pro zážitky. Naleznete v ní tedy různé podniky, bary, zajímavé restaurace, ale i obchůdky, které jsou nějakým způsobem jedinečné. Dále samozřejmě nechybí ani místa s uměleckých nádechem jako galerie Plato nebo Galerie Dukla.