Město investuje do požárních hlásičů

Investice do hasičůInvestice do hasičů

V té krásné Ostravě se neustále snaží o to, aby zde byli všichni zdejší obyvatelé spokojení. Snaží se neustále o zlepšování okolí, proto se město rozhodlo o nakoupení požárních hlásičů, kterými budou vybaveny ostravské obecní byty. Nebude se však jednat jenom o nakoupení hlásičů, ale taky o nákup detektorů oxidu uhelnatého, který je pro naše zdraví velice nebezpečný. Město tak tímto investováním chce zlepšit kvalitu obecních domů a hlavně se chce vyvarovat množství požárů či zdravotním újmám.

Město se tak rozhodlo investovat do hlásičů a do detektorů, kterých skutečně pořídí více než dost. Dle informací město pořídí a následně i namontuje a nainstaluje 2799 požárních hlásičů a taky 1682 detektorů oxidu uhelnatého, které však budou nainstalovány jenom do těch domácností, které využívají k ohřevu tepelné zdroje.

Tato investice se podle informací vyšplhala až k neuvěřitelným 2,2 milionům korun. I když se to může zdát velká suma peněz, je to pořád méně, než s čím se předpokládalo. Předpokládalo se totiž, že náklady budou rovné tři miliony korun.