Beskydy jsou v zimě zábava

beskydy v zimě

Zima je dlouhé roční období, které většinu lidí nebaví. I na zimě se ale dají najít klady a vymyslet zimní radovánky, které vám pomohou při čekání na jaro a léto. Co všechno nabízejí Beskydy v zimě?

Běžky, běžky a zase běžky

Oblíbený zimní sport, který je vhodný úplně pro každého. Spojuje pohyb a zároveň výlety na krásné vrcholky hor. Beskydy jsou bohaté na běžkařské trasy a dostanete se na nich téměř kamkoliv. Pro začátečníky pak doporučujeme běžkování v golfovém resortu Čeladná nebo na golfovém hřišti v Ostravici. V Ostravici je k dispozici areál s několika okruhy v délce od 1 km do 4, 5 km.

Barevné ledopády.

Už jste někdy slyšeli pojem ledopády? Jedná se o unikát v podobě několikametrových oranžových zledovatělých vodopádů. Nejdete je v Javorníkách a určitě vás okouzlí. Přírodní útvar je botanickou raritou, svou barvu totiž získávají díky sněžné řase.

Přečtěte si také: V Opavě se řeší plýtvání jídlem.

Lysá hora za každého počasí

Nemusíte být její milovníci, ale uznejte, že má nejvyšší hora českých Beskyd něco do sebe. V zimě se těště na scenérii jako z pohádky. Zasněžené stromy, výhledy a navíc prošlapaná pěšina. Právě to je velkou výhodou Lysé hory – nemusíte se brodit v hlubokém sněhu, protože návštěvníci už cetsu prošlapali. Také máte jistotu, že si nahoře dáte vynikající polévku, která vás zahřeje.