Ivo Vondrák rezignoval na pozici místopředsedy hnutí ANO

Ve středu 8. února proběhlo na pražském Chodově zasedání předsednictva hnutí ANO. Probírala se nejen účast Andreje Babiše, ale i budoucnost hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka. Ten sám přišel se svou rezignací.

Podpora Petra Pavla

Otázky spojené s osobou Ivo Vondráka se začaly vynořovat již před několika týdny, kdy se během prezidentských kampaní nechal Vondrák slyšet, že veřejně podporuje Petra Pavla. Přidal se k němu také primátor Ostravy Tomáš Macura, který dokonce vyslovil, že Andrej Babiš nesmí být prezidentem. Tyto výroky pobouřily hnutí ANO a přirozeně se tedy začala řešit další Vodrákova cesta v hnutí.

Oslovuje prý jiné sociální skupiny

Jednalo se o první a také velmi dlouhé téma, které se na zasedání probíralo. Diskuze byla dle všech zúčastněných vedena v klidu a na úrovni. Sám Ivo Vondrák vznesl návrh na rezignaci a zároveň zmínil, že by chtěl, aby zasedání probíhala častěji a řešila se na nich i jiná témata než pouze jednotlivé osoby. Podle něj by měli členové brát v potaz také to, že sociální skupina, kterou on sám oslovuje, je jiná, než kterou podle něj přitahují další členové předsednictva hnutí.

Co by však bylo, pokud by se v některých směrech jemu vzdálená politika hnutí nezměnila? Skončil by v ANO? „Je velmi předčasné to takto brát, jde o to, jaká bude praktická politika.” Přímo v předsednictvu už se ale podle svých slov cítil jako osamocený hráč.

Přečtěte si také: Moravskoslezský kraj rozdává seniorům hlásiče požáru.