Vyplatí se nákupy v Polsku?

nákupy v polsku

Ceny potravin jsou neúnosně vysoko, a tak se čím dál více Čechů vydává na nákupy do Polska. Suroviny zde nakoupí za nezanedbatelně nižší částku, která vyrovná i projetý benzín. Jak je to s nákupy v Polsku?

Biedrunka a Kaufland jsou nejoblíbenější

Především o víkendech překypují parkoviště u polských supermarketů auty s českými registračními značkami. Nejoblíbenější jsou na nákupy v Polsku řetězce Biedrunka či Kaufland. Díky tomu, že je Ostrava a okolí tak blízko k hranicím s Polskem, potraviny se zde rozhodně vyplatí nakoupit.

Češi se do Polska vydávají za velkými nákupy, protože v obchodech zboží vychází levněji, i když není ve slevě. Vliv na to má i nulová daň z přidané hodnoty.

Přečtěte si také: V Opavě se řeší plýtvání jídlem

Rady ohledně nákupů

Na Facebooku dokonce vznikají skupiny, které se zaměřují na jednotlivé obchody v Polsku. Lidé si zde vzájemně radí, kde je nejlepší maso, kde je co levnější nebo kvalitnější a podobně.

U potravin to ale nekončí. Fenomén nákupů oblečení a bot existoval v kraji už dávno před touto krizí a inflací. Ať už na tržištích nebo v klasických obchodních centrech vychází oblčení i další prdukty o dost levněji než v Česku.

I přes to, že je v Polsku velká koncentrace různých obchodů i center, je o víkendech na parkovištích narváno. Ve skupinách tedy lidé doporučují jezdit na nákupy spíše přes týden.

Nakupujte přes internet!

Pokud se vám nechce cestovat, můžete nakupovat i v polských e-shopech: Ceneo.pl, Allegro.pl, krainazabawy.pl, gomez.pl a 5, 10, 15.pl. Některé společnosti se specializují na přeposílání vybraného zboží z Polska do České republiky.