Porouchal se vám notebook, ale záruka již uplynula? Nechte si ho opravit v „neznačkovém“ servisu

notebooknotebook

Zvyk je železná košile a platí to také v případě elektroniky. Pokud nepatříte ke skalním fanouškům, kteří mění notebooky jako na běžícím pásu, případně nepotřebujete každý rok nový model kvůli vyššímu výkonu, pravděpodobně jste si na svůj pracovní nástroj docela dobře zvykli a nemáte důvod utrácet za nový. Jenomže co čert nechtěl – notebook vypověděl službu mnohem dříve, než jste se ho chystali poslat do zasloužené penze. Samozřejmě těsně po uplynutí záruky, takže se oprava výrazně prodraží… Anebo ne?

V případě, že je elektronika v záruční lhůtě, vyřešíte opravu následujícím způsobem: obrátíte se na prodejce, který se postará o reklamaci. Nepodaří-li se notebook opravit do 30 dní, můžete požadovat vrácení peněz.

Po uplynutí záruční lhůty máte hned několik možností. Buďto si sáhnete hlouběji do kapsy a pořídíte si zbrusu nový model, nebo nefunkční notebook pošlete do servisu.

notebook

Vzhledem k rychlému poklesu cen elektroniky se ve značkové opravně vyplatí pouze servis notebooku s vyšší pořizovací cenou. Oprava levnějšího zařízení se může v konečném součtu vyšplhat blízko aktuální ceny daného modelu.

Nabízí se však i mnohem levnější řešení – oprava v neznačkovém servisu. Proč se ceny servisních prací tak výrazně liší? Odpověď nám poskytli technici z pobočky HP servis Ostrava.

Servis notebooků Ostrava spadá do Servisního centra ABAX (jedna z největších neznačkových opraven v ČR) a technici se nemusí řídit pravidly jako jejich kolegové z autorizovaných servisů. V rámci opravy se snaží vyměnit vadné komponenty a nikoliv celou základovou desku (což se obvykle děje v autorizovaných servisech).

notebook

Oprava v neznačkovém servisu je cenově dostupná také díky kontaktům na distributory komponentů. Ať už jde o náhradní díly na notebooky HP či jinou značku, ABAX nakupuje kvalitní součástky za výhodné ceny.

S ohledem na výše uvedené je jasné, že oprava staršího notebooku v neznačkové opravně, jako je servis notebooků Ostrava, je z finančního hlediska výhodná i navzdory rok od roku levnější elektronice.