Pátrání po turistce na Bruntálsku mělo šťastný konec. Našli ji promrzlou, ale v pořádku

Horská služba

Hasiči společně s horskou službou pátrali po ztracené ženě v oblasti Andělského vrchu na Bruntálsku. Po necelých dvou hodinách se jim naštěstí podařilo ztracenou ženu vypátrat. Turistka byla živá a vyvázla bez zranění, byla však pořádně promrzlá.

Žena zabloudila v oblasti Andělského vrchu (811 m n. m.) poblíž obce Andělská Hora. Do terénu vyrazila Horská služba Jeseníky společně se čtyřmi jednotkami hasičů. Po ženě pátrala profesionální jednotka z Bruntálu a dobrovolní hasiči z Vrbna pod Pradědem, Světlé hory a Andělské Hory.

Okolní teplota se pohybovala kolem bodu mrazu, byla tma a v oblasti leželo poměrně hodně sněhu. Právě jednotka z Andělské Hory, která po ztracené turistce pátrala také na sněžném skútru, ji krátce po deváté hodině večer objevila. Žena nebyla sice zraněná, zato hodně promrzlá.

Do pátrací akce hasiči zapojili také nový pásový speciál Hägglunds z bruntálské stanice, který nedávno použili při cvičení. Využili ho pro transport ženy, která se v něm nejdříve ohřála a poté byla převezena do lokality Hvězda, kde si ženu převzali do péče horští záchranáři. Hasiči věk ženy neuvedli, protože nezjišťovali její totožnost. Horská služba se k případu dosud nevyjádřila.