Není Majáles jako Majáles

ostravský majáles

Majáles je studentskou oslavou jara už řadu let a pomalu se rozšiřuje stále do více měst. V Ostravě proběhne Majáles dokonce na dvou stanovištích, a to v Dolní oblasti a na Slezskoostravském hradě. Je třeba ale říct, že jedna z akcí je „ukradená“. Pravým studentským Majálesem je pouze ten na Hradě.

Skvělý program

Slezskoostravský hrad přivítá návštěvníky o týden později, tedy 13. května a budou zde připraveny 3 scény, které nabídnou až 20 vystupujících, mezi kterými najdete Mig 21, Thom Artway nebo Muchu. Na hradě budou tradičně celý měsíc pořádané další akce, které zařizuje studentská organizace Younie.

Přečtěte si také: Rekonstrukce Slezskoostravského hradu vylepší jeho celkový vzhled i fungování!

Kdo je kdo?

Možná jste zaznamenali festival se stejným jménem, který proběhne v Dolní už 7.5. Problém je, že takto si někteří soukromníci ukradli identitu od pravého studentského Majálesu. Všichni studenti se od této akce distancují a pravý Majáles je jen jeden, a to ten na hradě. Na celou akci se snesla vlna kritiky, a ačkoliv nabízí akce plno hřmotných jmen, studenti jsou v zásadě proti.

Pravý Majáles

Na Majáles na Slezskoostravském hradě najdete klasicky reklamu a plakáty i v hromadné městské dopravě Ostravy, ale i na dalších veřejných místech. Oproti tomu „falešná akce“ je propagována zejména na internetu a stránkách Dolní oblasti. Je otázkou, kolik lidí se na tuto formu reklamy chytí, a kdo doopravdy odhalí to, který Majáles je ten pravý.