Vybíráte náplň do tiskárny? Postupujte krok za krokem

Vybíráte náplň do tiskárny? Postupujte krok za krokemVybíráte náplň do tiskárny? Postupujte krok za krokem

Přestala vám tisknout vaše domácí nebo firemní tiskárna? S největší pravděpodobností to znamená, že v ní došla náplň. Je proto nutné ji koupit a také vyměnit. Na co se při výběru zaměřit? Je několik důležitých věcí, na které je na místě myslet.

Typ vaší náplně

Jako první je třeba vědět, jaký typ náplně používáte. Tedy zda se jedná o laserovou tiskárnu, nebo o inkoustovou. Pokud první variantu, budete poptávat takzvané tonery. Pokud jde o možnost druhou, jsou to cartridge. Inkoustové tiskárny jsou dnes přece jenom běžnější a je velká pravděpodobnost, že je doma také máte.

Výrobce náplně

I tady se můžete vydat hned dvěma cestami. Ta první je spojena s tím, že koupíte náplň přímo od výrobce vaší tiskárny. Jde například o originální tonery Epson. Zde firmy garantují jak stoprocentní funkčnost, tak i špičkovou kvalitu. Dále však můžete zvolit i neoriginální náplně, které mohou vyrábět v podstatě jakékoliv firmy. Pokud se podíváme na jejich klíčovou přednost, tak je to hlavně i o desítky procent nižší cena, než u originálu.

Barva náplně

Pomalu se dostáváte k té pravé, kterou potřebujete. Nyní je na místě vybrat i správnou barvu, která vám došla. Když to není černá, bude to jedna z barevných. Kompatibilní tonery Brother, ale i náplně jiných výrobců jsou založeny na takzvaném míchání barev. Díky tomu je možno vytvořit doslova libovolný odstín. Dané náplně najdete pod označeními:

  • Cyan
  • Magenta
  • Yelow

Množství náplně

I to je důležitý parametr samotného vašeho výběru. Pokud tisknete spíše méně a nárazově, plně vám postačí náplň menší. Když ale tisknete pravidelně a ve větším množství, berte logicky ty největší. Jak proto, že vám déle vydrží, tak i proto, že s ohledem na náklady na jednu stránku vyjde váš tisk podstatně levněji. To se může hodit nejenom při sledování firemních nákladů, ale samozřejmě také u vás doma.