Kam v zimě za turistikou?

Turistika v ziměTuristika v zimě

Zima je krásné roční období, během kterého bychom rozhodně neměli sedět doma. Jistě, asi se nám moc nikam chodit nechce, protože je venku zkrátka zima a neustále sněží, což může být pro řadu z nás dosti nepříjemné, ale na druhou stranu by byla škoda nevidět tu krásnou přírodu, která je ukrytá pod bílou přikrývkou. Proto se alespoň jednou za čtrnáct dní rozhodněte, že se vydáte někam za turistikou.

Turistika není oblíbenou aktivitou jenom v létě, ale je to taky velice oblíbená aktivita v zimě. V České republice existuje mnoho krásných míst, která bychom měli navštívit. Pokud o žádném takovém místě nevíte, tak vám s tím poradíme. Přinášíme vám tipy na ty nejlepší místa, kam se v zimě můžete vydat za turistkou.

• Beskydy

Krásnou přírodní oblastí jsou Beskydy, které jsou skutečně velice oblíbené. Není se čemu divit, je to oblast plná různých přírodních krás. Nejčastěji se sem turisté sjíždějí proto, aby si vyšlapali Lysou horu, což je nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd. V zimě si tento vrchol vyjděte pěšky, ale pokud byste sem jeli během teplých dnů, zkuste zdolat tento vrchol pomocí koloběžky nebo kola. A až budete sjíždět nebo sestupovat dolů, nezapomeňte se zastavit pro orosenou odměnu do zdejšího pivovárku.

• Krkonoše

Krásnou přírodní oblastí jsou i Krkonoše, které nabízejí taky mnoho míst k vidění. Lidé sem v zimě jezdí hlavně za lyžováním, ale můžete se sem vydat právě i za turistikou. Nachází se tu mnoho turistických tras, po nichž můžete jít. Jednou z nich je například naučná stezka Čertův důl, která umožňuje navštívit poměrně odlehlou oblast plnou přírodních krás. Zmínit musíme například zachovalé hrazenářské dílo na Čertově strouze, které je více jak sto let staré. Pokud byste se vydali po této naučné stezce, musíte počítat s délkou dvou a půl kilometrů, což není tak moc.