Firemní večírky již nejsou v kurzu

Firemní večírkyFiremní večírky

Většina firem pro své zaměstnance připravuje každoročně před Vánoci vánoční večírky, avšak podle průzkumu o ně většina zaměstnanců nestojí a raději ocení jiné odměny či benefity. Firmy by tedy měly investovat finance určené na takový večírek spíše přímo do platů zaměstnanců.

 

Průzkum prováděla personální agentura Grafton Recruitment, která provedla dotazníkové šetření ve 400 firmách. Nejvíce by dle průzkumu ocenili zaměstnanci třináctý a čtrnáctý plat, příspěvek na bydlení a dny placeného volna.

 

Benefity se s časem mění

Dělníci si v dnešní době mohou dopřát stejné benefity jako kancelářské profese v minulosti. Mezi oblíbené benefity patří jazykové kurzy, různé druhy firemního vzdělávání či krátkodobé placené zdravotní volno.

 

Mezi další žádané výhody patří například firemní školky, různé druhy flexibility v práci, pružná pracovní doba, možnost nadpracování si hodin či maximálně dvojsměnný provoz. Občerstvení na pracovišti je bráno jako samozřejmost a zájem o dárky či vánoční večírky velice upadá.

 

Zdravotní benefity jsou vítány nejvíce

V současné době je zaměstnancům ve výrobě v průměru poskytováno tisíc korun ročně na benefity, ale dle průzkumu by zaměstnanci uvítali tisíce tři. V případě velkých nadnárodních firem jsou benefity o dost vyšší, a to v průměru v částce šest tisíc korun.

 

Zaměstnanci využívají nejvíce své benefity na zdraví, a to ve stomatologii a také v lékárnách na nákup léků. Další většinu ve využívání benefitů tvoří cestování, které tvoří celkem 16%, a poté až nastupuje sport a kultura s procenty deseti.