Jak to bude vypadat s imigranty v budoucnu?

Imigranti v budoucnuImigranti v budoucnu

V současné době se Česká ekonomika potýká hlavně s nízkou nezaměstnaností, která ji na jednu stranu trápí, ale na druhou ne. Sice zaměstnavatelé nemají kým obsazovat pracovní místa, ale na druhou stranu i vysoká zaměstnanost může za tak prosperující ekonomiku v naší zemi. Kromě zaměstnanosti a nezaměstnanosti se řeší i migrace. Přece jenom uprchlíci stále přicházejí do zemí Evropské unie a ne každá země je chce brát. Jak to však bude s imigranty vypadat v budoucnu?

Touto otázkou se samozřejmě zabývá kdejaká společnost a je to pochopitelné, když se jedná o aktuální problém, který nemá stále řešení. Ze studií španělské centrální banky vyplývá, že počet imigrantů by se měl v těch největších ekonomikách Evropské unie do roku 2050 až zdvojnásobit. Některé studie jsou však zcela proti imigrantům a nijak s nimi nepočítají.

Jak se přišlo na to, že by se počet imigrantů měl do roku 2050 zdvojnásobit?

V poslední době se otázkou imigrantů zabývá skutečně mnoho institucí. Pojďme se zaměřit na tu studii, která vypočítala, že do roku 2050 by se počet imigrantů měl zdvojnásobit. Co je na tom pravdy?

Tento výsledek vychází ze srovnání úrovně života, nedostatku pracovní síly, z geografické blízkosti a taky z kulturní či jazykové blízkosti výchozích, ale i cílových zemí. Výsledkem tedy je, že konkrétně ve čtyřech největších ekonomikách Evropské unie (které jsou samozřejmě pro imigranty tím největším lákadlem) by se měl počet imigrantů zdvojnásobit do třiceti let.

Mladí imigranti cestují hlavně za prací

Pokud bychom se měli zajímat o přistěhovalce například z Afriky nebo z Indie, ti nejčastěji cestují do Německa, do Francie nebo do Itálie či Španělska, a to z jednoho prostého důvodu – za prací. Právě v těchto čtyřech státech by se měla do třiceti let zvýšit populace migrantů, a to zhruba z necelých třiceti milionů na zhruba šestapadesát milionů.