Na skok do ostravské ZOO

Na skok do ostravské ZOO

Léto, kdy mají děti prázdniny, může být pro rodiče náročné. Musí se totiž snažit vymýšlet aktivity a děti zabavit. Jedním z oblíbených výletních míst je také ostravská ZOO. Ta přinesla v poslední době spoustu novinek, na které se dnes podíváme.

Kromě velké změny loga přichystala pro své návštěvníky ZOO i další překvapení. Mezi oblíbené patří zjištění, že do areálu přibyla nová zvířata a druhy. ZOO se například pyšní dvěma novými žirafami. Žirafy Rothschildovy byly dovezeny až z Holandska a jedná se o dvě mladé samice. Pro návštěvníky zatím nejsou k vidění, protože jsou prozatím plaché a musí si na nové prostředí zvyknout. I proto je Pavilon afrických zvířat dočasně zavřený.

Expozice pro ohrožené makaky

Vznikla zde také nová expozice pro makaky lví s názvem Wanderu. Expozice pro makaky má více prostoru, přírodní vegetace a velké vzrostlé stromy. Makaci lví patří mezi nejohroženější druh makaka, a i proto si zaslouží odpovídající výběh a správnou péči.

Přečtěte si také: Zpráva o výsledcích kontrol SÚIP za rok 2022 potvrzuje důležitost Extérie na trhu

Běh za korálové útesy

ZOO Ostrava nelení ani v různých dobročinných akcích. V pátek 25. srpna proběhne přímo v ZOO běh pro korály. Jedná se o charitativní běh pro všechny dobrovolníky bez ohledu na věk, pohlaví nebo výkonnost. Nejedná se o závod, ale zkrátka běh na podporu korálových útesů na Filipínách. Tratě měří pouze 480 metrů, poté 3 a 6 kilometrů. Je jen na vás, kterou si vyberete. Výtěžek ze startovného následně doputuje do neziskové organizace Vesna Panglao Conservation.

Zavítáte v blízké době do ostravské zoologické zahrady?