Tak jak to bylo letos na Colours?

colours of ostrava

Letošní ročník Colours of Ostrava provázelo mnoho diskuzí, zklamání i absence hlavních hvězd. Zatímco dva headlineři zrušili svou účast n a festivalu, Colours ještě ze své strany přitopilo a na světlo se dostalo, jakým způsobem pouští a nepouští návštěvníky s duhovou vlajkou do areálu. Jak to tedy letos bylo na Colours?

Velké zklamání

Colours of Ostrava byly letos nejdražším a nejnabitějším ročníkem. Proběhlo zde přes stovku koncertů a na pódiích se vystřídala velká i stoupající jména. Přesto postihlo festival několik nehod a špatných zpráv. Nejvíce Colours nalákaly na vystoupení nigerijského zpěváka Burna Boye, který je mezinárodní hvězdou. Borna Boy ale kvůli poruše soukromého letadla do Česka nedorazil, ačkoliv na pódiu již byla připravená celá jeho kapela a tanečníci.

Chinaski místo Ellie

Čtvrteční první den odpálilo One republic, kteří excelovali a fanoušci je milovali. Energie byla neskutečná a kapela zařadila do svého vystoupení nejen nejznámější písně z vlastního repertoáru, ale také písně Beyoncé. V tento den se ale také návštěvníci dozvěděli, že hvězdná Ellie Goulding kvůli nemoci nedorazí a místo ní je čeká jiný program.

Další den pokračovaly skvělé koncerty Ewy Farné a Kavinskeho. Místo očekávané Ellie Goulding dorazili Chinaski, kteří ale roztančili všechny přítomné.

Jak je to s duhou?

Na povrch také vyplavala kauza, která ukazovala, že security a brigádníci u vstupu odmítají pustit dovnitř areálu lidi, kteří na sobě mají duhovou vlajku. A to v jakékoliv podobě, aŤ už to jsou duhové boty, odznáček nebo vlajka. Tuto zprávu přinesl Deník N, poté vydal i další případy, dokonce i s nahrávkami. Festival i samotná ředitelka se proti této informaci ostře vyhradily a na místo omluvy proběhla pasivně agresivní ofenzíva. Ačkoliv vedení festivalu popírá, že by nařídilo nepuštění lgbt+ komunity do areálu, nahrávky mluví jinak a lidé s duhovým znakem opravdu byli nevpouštěni nebo jinak slovně napadáni.