Divadlo Mír představilo novou komedii!

Divadlo Mír a nová hra Tik tik

Nejmladší ostravské profesionální divadlo, divadlo Mír, které je u svých návštěvníků velmi oblíbené, přidalo svého repertoáru novou hru s názvem Tik Tik. Premiéra proběhla 28. října 2022 a aktuálně jsou všechny reprízy až do 4. prosince beznadějně vyprodané!

Francouzská komedie Laurenta  Baffieho v režii Alberta Čuby je hrou o šesti psychických poruchách a má ukázat, co se děje v čekárně, když pacienti čekají na svého terapeuta. Celkem šest pacientů se má potkat v čekárně u vyhlášeného doktora Sterna, ke kterému přišli se svým problémem – specifických tikem. Bohužel doktor Stern má zpoždění, a tak začne pomalu, ale jistě atmosféra houstnout. Postupně se pacienti chtě nechtě začnou seznamovat a svěřovat se svými problémy.

Jeden trpí Touretteovým syndromem, druhý všechno a pořád počítá, třetí zase trpí fóbií z bakterií a virů, čtvrtá se neustále modlí a vše ověřuje, pátá opakuje každou svou větu minimálně a šestý se zase bojí stoupnout na čáry. Některé problémy s emohou zdát na první pohled banální, ale ve skutečnosti zásadně ovlivňují život pacientů a také jejich navazování vztahů.

Už samo téma působí šíleně, možná až bizarně a absurdně. Divadlo Mír ovšem opět dokázalo zpracovat velkou šílenost do jiných rozměrů a tak, jak to umí zkrátka jen oni. Budete se smát od prvního slova až do úplného konce. A možná se někdo z vás dokonce začne poznávat!

Pacienty v této komedii ztvárňují Štěpán Kozub, Vladimír Polák, Robin Ferro, Lada Bělašková, Marie Anna Kupcová a Beáta Hrnčiříková, všichni opět předvádějí skvělé výkony, které jsou často obohacené o improvizaci, která může vykolejit a rozesmát i ty nejzkušenější herce. Tik tik rozhodně stojí za to a neměli byste váhat s koupí vstupenek, protože stejně jako ostatní hry tohoto ostravského souboru, je i u této komedie velmi rychle vyprodaný sál!