Výlet do hlavního města Polska

Výlet do PolskaVýlet do Polska

Varšava je město cestovateli příliš neoblíbené, avšak i zde si může přijít výletník na své. Výhodou pro nás Čechy jsou především ceny, které jsou většinou nízké. Ubytování je možné najít za přijatelnou cenu, a to v hodnotě okolo 300 korun českých za noc na osobu.

 

Za tuto cenu jsme si pronajali apartmán, ve kterém bylo veškeré vybavení. Kuchyňský kout byl plně vybaven, takže pokud chcete ušetřit na jídle pak je zde možnost nákupu potravin v obchodě a kdo není líný tak si pokrm připraví na ubytování.

 

Stravování v restauracích je zde přibližně stejně drahé jako u nás v Česku, takže záleží pouze na Vaši finanční situaci. V Polsku funguje výborně doprava, takže se metrem či jiným dopravním prostředkem dostanete všude. Dvaceti minutová jízdenka vyjde v přepočtu na nějakých 12 korun. Pokud jedete do Varšavy autem tak parkování v centru stojí na hodinu 20 až 30 korun.

 

Co ve Varšavě vidět?

Centrum města se dá krásně projít pěšky za půl dne. Dominantou města je Palác kultury a vědy, což je stavba ve stylu sociálního realismu, kterou darovalo Varšavě Rusko za dob komunismu. Budova je kopií moskevské stavby a vevnitř jsou pořádány konference, výstavy a podobné akce.

 

Pro veřejnost je zpřístupněna vyhlídka na vrcholu budovy, odkud vidíte celé město. Odsud se pak vydáte přes ulici Nowy swiat do starého města. Po cestě potkáte sochu Koperníka, kostely, paláce, varšavský zámek a nakonec dojdete na náměstí, které je lemováno starými domy s nádhernou fasádou.

 

Za náměstím se nachází Barbakan, což je pozůstatek obranné hradby z dob minulých. V centru je mnoho obchůdků, pekáren a kaváren. Za návštěvu stojí muzeum karikatur. Varšava má také památník z druhé světové války, kde je neustále stráž a zapálený oheň. Za památníkem můžete relaxovat v rozlehlém parku s mnoha renesančními sochami.