Aplikace pro jednodušší život

Aplikace pro jednodušší životAplikace pro jednodušší život

Mobilní telefon dnes nepustíme z ruky a není proto divu, že aplikacím se daří jako houbám po dešti. FinTech je oblast o které jistě brzy uslyšíte, neboť se jedná o startupy, které přináší nejrůznější aplikace, jež se zabývají financemi. Těmto aplikacím se velice daří a s čím nám tedy mohou pomoci?

 

Aplikace budou měnit životy

Odborníci z oblasti FinTech tvrdí, že tyto aplikace brzy naprosto změní náš svět nebo minimálně náš vztah s bankou. Umíte si představit, že nemusíte do banky jít nebo, že na mobilu máte pouze aplikaci, přes kterou vyřešíte naprosto všechny své finanční záležitosti?

 

Faktem je, že se objevuje opravdová konkurence pro banky a jiné finanční společnosti. Vše je to údajně kvůli krize, která vzbudila v lidech nedůvěru v bankovní instituce a snaží se své finance řešit spíše alternativním způsobem.

 

Spočítají vám finance

Každý měsíc je vaše výplata stejná, ale vždy se divíte, kde se všechny ty peníze ztratily? To vám pomůže vyřešit například aplikace Money Lover, Mint, Toshi, Wallet nebo Spendee. Jedná se o chytré aplikace, které kontrolují vaše finance, avšak každá z nich má jiné funkce. Princip je však u všech stejný.

 

Můžete si nastavit částku, jakou chcete ušetřit, a aplikace vám poradí kde. Většina z těchto aplikací mapuje také bankovní účty a platby kartou. Pro partnery, kteří nemají před sebou tajemství a chtějí šetřit společně, pak existuje partnerský mód. Pokud se ohledně financí neustále dohadujete, pak je tato funkce v aplikaci pro vás jako dělaná.

 

Usnadní vám život

Nejedná se o aplikace, která by vás připravila o peníze, ba naopak vám pomůže ušetřit a především si uvědomit zač utrácíte. Aplikace vám může také pomoci, pokud máte peněženku překypující věrnostními kartami, jelikož aplikace Portmonka (Portless, FindMe) nahraje všechny tyhle karty tak, aby je v obchodě mohli načíst.