Ostravská MHD vytvořila aplikaci, ve které mohou cestující ohodnotit jízdu řidiče

Ostravská MHD

Cestující v ostravské MHD mohou nově ohodnotit jízdu v nové aplikaci zvané Hvězdičkuj. Aplikace je kromě webu dostupná také přes QR kódy uvnitř vozidel. Hodnocení cestujících bude mít mimo jiné vliv také na konkrétní částku odměny daného řidiče ostravského dopravního podniku.

Pod heslem: „Hvězdičkuj, pomůžeš!“ spustil 1. ledna 2022 Dopravní podnik Ostrava (DPO) novou kampaň pro všechny své cestující. Ti mohou dát díky aplikaci zpětnou vazbu na řidiče DPO v online aplikaci Hvězdičkuj, třeba přímo ve voze po cestě do práce. Aplikace je dostupná na webu www.hvezdickuj.cz a také přes QR kódy uvnitř vozidel ostravské městské hromadné dopravy.

Aplikace funguje jednoduše. Cestující se do ní dostane přes webovou adresu nebo naskenováním QR kódu, který se nachází v interiéru vozidla na kabině řidiče nebo nad dveřmi. Po spuštění aplikace stačí na úvodní stránce „Podpoř svého řidiče“ kliknout na nabídku „Jdu do toho“. Kromě toho mohou cestující v dalším kroku přispět libovolnou nebo už předvolenou finanční částkou (5, 10 nebo 20 Kč) rovnou na transparentní účet Tyrkysové sbírky DPO a nadačního fondu KŘÍDLENÍ.