Vyroste či nevyroste v Ostravě koncertní hala?

Nová koncertní hala v OstravěNová koncertní hala v Ostravě

Ostrava je krásné město, které se neustále snaží o to, aby se zde lidé měli dobře. Neustále se zde něco opravuje, ale taky se zde i něco nového staví, protože v Ostravě zatím skutečně není naprosto všechno. Například tu zdejší obyvatelé nemají ještě koncertní halu, po které se celkem ptají. Otázkou tedy je, jestli tady vůbec nějaká taková hala bude či nikoliv?

V nedávné době zasedlo listopadové zastupitelstvo, které se domluvilo na tom, že se skutečně začne šetřit na stavbu koncertní haly. Jednalo by se o velký krok, který je však taky samozřejmě velice drahý. Vytvořen tak bude unikátní fond, do něhož se budou ukládat peníze jen a pouze na koncertní halu, která by se v Ostravě tedy v blízkých letech mohla skutečně vybudovat.

Podle plánů by se mělo každým rokem do tohoto fondu přispívat v částce sto milionů korun, o čemž informoval ostravský primátor Tomáš Macura. Nemůžeme se tak velké částce divit, vždyť taková hala stojí více jak miliardu korun (může se samozřejmě poštěstit a může se hala postavit i za půl miliardy korun).