Tragická dopravní nehoda na Svinově

V úterý 6. 9. se stala tragická dopravní nehoda osobního a popelářského auta. Nehoda si vyžádala lidskou oběť.

Střed osobního a popelářského vozu

Nehodu obratem začal vyšetřovat tým policistů a z předběžně zjištěných informací vyplývá, že 77 letý senior přijížděl z vedlejší silnice a pravděpodobně nedal přednost popelářskému vozu jedoucímu po hlavní silnici, tím došlo k havárii. Obě vozidla skončila v příkopě, senior nepřežil.

Okamžitě přijeli policisté a zdravotníci

„Bohužel řidič osobního vozidla kolizi nepřežil. V autě cestoval sám. Řidič popelářského vozu je nezraněn, jeho dva spolujezdci ale ano a byli předáni do rukou zdravotníků,“ uvedla k nehodě pro moravskoslezský Deník Eva Michalíková z Policie ČR.

Uzavřené ulice

Nehoda se udála na křižovatce ulic Polanecká a 5. května, ty byly poté na zhruba 3 hodiny uzavřeny. Hasiči totiž odtud vyprošťovali osobní i popelářské vozidlo.

77letý senior svým zraněním podlehl

Na místo dorazili zdravotníci, kteří se snažili pomoci zaklíněnému seniorovi v jeho voze a po jeho vyproštění začali s resuscitací. „Zasahující lékař však zjistil mnohočetná poranění, která byla neslučitelná se životem. Následně musel konstatovat smrt pacienta,“ doplnil pro Deník mluvčí ZZS MS kraje Lukáš Humpl. Poté doplnil: „Oba pacienti byli po ošetření transportováni do ostravské Fakultní nemocnice, kde je záchranáři předali na urgentním příjmu a úrazové ambulanci.“