Janáčkův festival rozezní i tento rok Ostravu!

janáčkův festival v plné parádě i letos

Oblíbený Janáčkův festival se koná již od roku 1976 v několika městech Moravskoslezského kraje. Tentokrát začíná už 1. června a můžete se jako vždy těšit na bohatý program, který potrvá až do července. Co všechno návštěvníky čeká?

Mezinárodní charakter

Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka je považován za jeden z nejvýznamnějších festivalů klasické hudby v České republice a každý rok se na něj sjedou návštěvníci nejen z Česka. Vyniká nejen svým rozsahem a délkou, ale především kvalitou účinkujících, kteří jsou váženými umělci napříč zeměmi. Nejen, že se jedná o tak významnou hudební akci, která má mezinárodní přesah, ale sehrává také důležitou roli v propagaci Moravskoslezského kraje a jeho významných oblastí, jako jsou Hukvaldy, tedy místo narození Leoše Janáčka.

Lístky na Janáčkův festival stále jsou!

Tento rok započne festival 1. června a skončí v červenci. Vstupenky můžete stále zakoupit buď přes síť Colosseum Ticket přes webové stránky festivalu nebo na jedné z pokladen v informačních centrech, jejichž seznam také najdete na webu.

Přečtěte si také: Otevřené chrámy v kraji

Koncerty probíhají tradičně na hradě Hukvaldy a přesun na něj je vždy zařízen pomocí minibusů od brány Obory Hukvaldy. Po skončení koncertu je opět zařízen převoz zpět. Dalšími místy, kde uslyšíte hudební klasiku, ale i třeba jazzové tóny, bude několik bodů v Ostravě – Landek Park, kostel sv. Václava, DK Poklad nebo katedrála Božského Spasitele.

A na koho se můžete těšit?

Na festivalu vystoupí například mistr violoncella Daniel Muller Schott, špičky české klasiky, ale i hudebníci jazzového žánru. Na zahajovacím koncertu zahraje Daniel Matejča a Janáčkova dilharmonie Ostrava. V Dolních Vítkovicích představí svůj hudebně pohybové představení účinkující v čele s Terezií Kovalovou.