Otevřené chrámy v kraji

otevřené chrámy v kraji

Akce Otevřené chrámy proběhne už posedmé a letos se pro návštěvníky otevřou i nová místa. Díky akci můžete navštívit a nahlédnout na vyhlídkové věže, chrámů i kostelů až do konce října.

Kulturní i duchovní dědictví

Kostely, chrámy i věže v sobě nesou naše kulturní i duchovní bohatství, a je proto důležité se s nimi neustále seznamovat. V sedmém ročníku Otevřených chrámů se návštěvníci seznámí s celkem 39 kostely, které se pro ně otevřou. Přijďte do nich nasát atmosféru, klid a ticho, které zvlášť v dnešní době zmatku a spěchu potřebujeme. Ve všech chrámech budou k dispozici také průvodci, kteří vám rádi o místě řeknou něco víc a seznámí vás s jeho historií.

Šikmý kostel

Nově se otevřou také chrámy, které v minulosti návštěvníci ještě neviděli, a to známý šikmý kostel na Karvinsku, ale i kaple na Gruni u Starých Hamer. Klasickým a oblíbeným místem je poté poutní místo Cvilín v Krnově, kostel na Radhošti nebo hukvaldský kostel.

Přečtěte si také: Největší park v Ostravě se dočká proměny.

Právě šikmý kostel sv. Petra z Alkantary v Karviné očekává velkou návštěvnost, protože jej velmi proslavil román Karin Lednické. Už v předchozích letech zaznamenali místní velký zájem o prohlídky tohoto kostela.

Seznam všech otevřených chrámů naleznete na webových stránkách Otevřené chrámy. Najdete zde také informace o jednotlivých místech a kdy je možné je navštívit.