Vůně orientu

Vůně orientuVůně orientu

Krásné písčité pláže táhnoucí se podél azurového pobřeží a maximální komfort v hotelích, to vše přináší turecká riviéra. Podobný luxus jako na riviéře francouzské dostanete v Turecku, avšak za mnohem méně peněz. Středomořské pláže u města Antalya nabízí krásné prostředí s výbornou kuchyní a za přijatelnou cenu.

Dovolenou si můžete užít přímo v Antalyi, kde se dá za tři hodiny doletět z pražského letiště. Západní část města je známá pro svou krásnou pláž Konyaalti, kde si každý turista užije dosyta. Naopak východní část města je oceňována pro nádhernou přírodu.

Zrozeno pro dovolenou

Ubytování je možné v penzionech přímo v historické části centra města, takže pokud máte rádi památky pak co by ne. Pokud vás však historie vůbec nezajímá pak je vhodné letovisko Belek, které nabízí luxusní hotely se soukromou pláží. Příroda je však v tomto letovisku také na dosah, vyrazit může turista do pohoří Taurus.

Belek nabízí také mnoho golfových hřišť, takže golfoví nadšenci si přijdou na své v každé části letoviska. Nádherné oblázkové pláže nalezne turista i na poloostrůvku s městem Side. Z centra města se na východ i na západ rozbíhají dvě dlouhé pláže, které krásně kopírují pevninu.

Jako královská rodina

Tureckou riviéru uzavírá letovisko Alanya, které je doslova zlatým hřebem a rodiny s dětmi ocení Kleopatřinu pláž. Dle povídek se zde sama krásná královna v dobách minulých koupala.po západu slunce se vyplatí vyrazit do centra města a obejít trhy, které jsou plné nádherných věcí.

Nefalšované památky z dovolené si můžete na trhu pořídit za výhodnou cenu pokud budete s prodejcem smlouvat. Na trzích se dá koupit téměř vše a jako suvenýr určitě oceníte koření, kosmetiku, oblečení, kožené sandály či krásně aromatické čaje, které můžete poté v našich chladnějších podmínkách popíjet a vzpomínat.