Velká tragédie v Ostravě. Dvě děti zemřely na železničním přejezdu.

tragédie na železnici

V sobotu dopoledne se v Ostravě srazil vlak s osobním autem. Tragédie má za následek smrt dvou dětí, které seděly v autě.

K nehodě došlo v 10 hodin dopoledne na trati mezi stanicemi Třebovice a Svinov.

Obětí jsou děti

„Aktuálně lze sdělit, že v souvislosti s událostí došlo k úmrtí dvou nezletilých osob z vozidla,“ informovala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Dle mluvčího drážní inspekce, Martina Drápala, se nehoda stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Zároveň také informoval, že do auta narazil rychlík jedoucí z Olomouce do Ostravy. Drážní inspekce již zahájila vlastní šetření této tragédie.

V loňském roce počet nehod na železnici narostl

Na kolejích zemřelo v loňském roce 249 lidí, což je vyšší počet než v roce 2021. Většina úmrtí byla způsobena vlivem srážky vlaku s člověkem. Jedná se o lidi, kteří vstoupili do kolejí sami, uvedl Drápal.

Tragédie v Bohumíně

Jednou z největších nehod, která se v roce 2022 udála, byla srážka pendolina s lokomotivou v Bohumíně. Tento střet nepřežil strojvedoucí a další pět lidí bylo zraněno. Vyšetřování předběžně zjistilo, že strojvedoucí projel kolem návěstidla zakazujícího jízdu. Navíc měl být pod vlivem alkoholu.

Přečtěte si také: Strojvedoucí byl při nehodě vlaku v Bohumíně pod vlivem alkoholu!