Strojvedoucí byl při nehodě vlaku v Bohumíně pod vlivem alkoholu

strojvedoucí nehoda

Strojvedoucí vlaku pendolino, který se letos v červnu v Bohumíně srazil s posunovací lokomotivou, byl pod vlivem alkoholu. Uvedla to v pátek 18. listopadu mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Strojvůdce vlaku bohužel při nehodě zemřel, dalších pět lidí bylo zraněných.  Pendolino dle drážní inspekce projelo kolem návěstidla zakazujícího jízdu. Kvůli tomu neměl vlak ještě správně postavené vyhýbky.

Vlak pendolino se srazil ve směru do Prahy s posunovací lokomotivou dne 27. června 2022. Ve vlaku se zranila stevardka a na posunovací lokomotivě čtyři zaměstnanci ČD Cargo. Strojvedoucí nehodu nepřežil.

Škoda na soupravě se po něhodě pohybuje okolo 200 milionů. České dráhy vlak zatím nenechaly opravit a není tedy jasné, kdy a jestli vůbec se vrátí na koleje.

Mluvčí moravskoslezské policie se zmínila o zjištění, že v době železniční nehody byl strojvedoucí pod vlivem alkoholu. Drážní inspekce ovšem nechce věc komentovat a pokračuje dál na vyšetřování nehody.

Pokud by se informace o alkoholu v krvi potvrdila, rodina strojvedoucího by mohla přijít o nárok na odškodnění od Českých drah.

Mohlo by vás zajímat:

Požívání alkoholu v zaměstnání a jak tento problém řešit.