Nový podnikatelský inkubátor otevřen!

podnikatelský inkubátor otevřenpodnikatelský inkubátor otevřen

Dnes se do světa podnikání hrne skutečně každý. Nemůžeme se tomu divit, vždyť dneska je svět podnikání otevřen skutečně naprosto každému. Mnoho lidí si myslí, že na podnikání není dobrá doba, že je lepší mít jistotu, ale jistota vám nikdy nezaručí spokojený život. Raději se hrňte do světa podnikání a žijte tak, jak uznáte sami za vhodné. Navíc podnikání je dneska skutečně podporováno. Třeba v takové Ostravě – zde se dokonce otevřel nový podnikatelský inkubátor. Víte, co to vůbec je?

Podnikatelský inkubátor vymyslela a otevřela vysoká škola podnikání v Ostravě, která tak chce lidem pomoct rozjet své podnikání. Přece jenom je mnoho kreativců a snílků, kteří sice mají nápady a ví, jak je realizovat, ale netroufají si do tohoto světa vejít. Podnikatelský inkubátor jim může rychlou cestou ukázat, jaké by to vlastně bylo podnikat na vlastní kůži.

V Ostravě se jedná už o druhý podnikatelský inkubátor. Tento se však zaměřuje na oblast informačních technologií a služeb, což jsou obory, o které je nyní poměrně zájem.

Kolik podnikatelský inkubátor stál?

Tento podnikatelský inkubátor zřizuje ostravská soukromá Vysoká škola podnikání, která samozřejmě neplatila stavbu tohoto inkubátoru sama. Získala totiž grant, a t o z operačního programu „Podnikání a inovace ministerstva průmyslu a obchodu“. Kromě toho se jí podařilo získat peníze i od agentury CzechInvest.

Jaké byly skutečné náklady?

Pokud by vás zajímalo, za kolik lze takový inkubátor zřídit, není to zrovna levná záležitost. Náklady na tento podnikatelský inkubátor podle informací přesáhly sedmnáct milionů korun.

Tato investice se však jistě navrátí. Inkubátor ukáže všem zájemcům o podnikání to, jak to v tomto světě chodí. K dispozici budou zkušení pedagogové a samozřejmě i spolupracovníci vysoké školy, kteří mají audit a jsou samozřejmě kvalifikovaní.