Tata Bojs roztančili Gong

tata bojs

Koncert Tata Bojs s Janáčkovou filharmonii měl proběhnout již před dvěma lety, ale nakonec se jej fanoušci dočkali až letos 8. prosince. O to víc si ho ale užili!

Gong byl beznadějně vyprodaný a přímo na koncertu se našlo jen velmi málo volných míst. Tata Bojs zahájili své vystoupení Holkou z plakátu. Po celou dobu je doprovázela Janáčkova filharmonie Ostrava s dirigentem Tomášem Braunerem.

Jedinečnost provázela celý koncert

Každá ze zahraných písní byla přizpůsobena pro vystoupení s orchestrem, což jim dodávala unikátnost. Tyto verze byly očividně velmi propracované a opravdu naplno využily potenciálu všech nástrojů z tělesa. Diváci měli nejednou husí kůži z toho, jak se propojoval hlas Milana Caise se zvukem smyčců.

Další jedinečnou chvílí byl moment, kdy vypadl proud a přestaly fungovat mikrofony, takže si posluchači užili instrumentální orchestrální verzi písně Kamarádky. I s touto menší komplikací se ale Tata Bojs poprali profesionálně. Kamarádky poté zahráli ještě jedno jako závěrečnou skladbu.

Pestrý repertoár

Koncert měl program písniček na téměř dvě hodiny a zahrnoval velkou část písní z nové desky Jedna nula, ale i ty pro „fajnšmekry“ ze starších desek, jako je například Nanoalbum. Na počátku to vypadalo, že po celou dobu vystoupení budou diváci jen nečinně sedět a užívat si poslech, ovšem už po zahrání Radioamatéra se začaly v publiku pokyvovat hlavy, pak ramena a nakonec začali někteří vstávat a přibližovat se k pódiu, kde byl volný prostor ideální pro tančení.

Roztančený Cais i celý Gong

Čím více se stupňovala dobrá nálada a energie Milana Caise, tím více lidí se dostávalo dopředu a ke konci již tančila velká část fanoušků. Milan Cais se navíc neubránil svým výletům mimo pódium, čímž se ještě více rozproudila atmosféra v Gongu! Spontánnost celého koncertu byla jedinečným zážitkem, jak pro posluchače, tak pro kapelu i filharmonii.