Studenti se již nebojí vyjíždět do cizích krajin

Studenti vyjíždí do zahraničíStudenti vyjíždí do zahraničí

V současné době mají studenti obrovské výhody, co se týče vzdělávání, jelikož dostat se do ciziny na studia už není vůbec problém. Už v patnácti letech je možné vyrazit na studium třeba do USA, kde se mladý student naučí jak jazyk, tak i samostatnosti.

Studium v zahraničí je bez pochyby velkou výhodou, jelikož člověk se naučí samostatnosti, jazyk, získá odvahu a hlavně sebevědomí. Tradiční destinace začínají být běžnou záležitostí a tak se stále více objevují v hledáčku země jako Argentina nebo i Korea.

 Studium v exotice

Mezi zeměmi, které čeští studenti navštěvují, se pomalu začínají řadit i netradiční destinace. Studijní pobyt lze třeba dělat i v Ázerbájdžánu, kde vám pomůže například nezisková organizace YFU, která pomáhá s organizací výměnných mezikulturních pobytů.

Nejoblíbenější jsou samozřejmě Spojené státy, poté německy mluvící země  také Latinská Amerika, kde vede Chile a Uruguay. V posledních několika letech se zvýšil zájem o asijskou kulturu a překvapivě je velký zájem například o Japonsko či Koreu.

Cizí jazyk je bonusem

Hlavním důvodem proč mladí studenti vycestují ze země, už není zdokonalení se v cizím jazyce, ale především samostatnost, vystoupení z komfortní zóny a poznání cizích kultur. Cizí jazyk tak bývá pouze bonusem, jelikož jsou nuceni se v dané zemi jazyk učit.

Touha po poznání je jednoznačně motorem studentů a agentury jim mohou toto přání zajistit, protože v současné době nabízejí velice intenzivní programy na poznání kultury. Jediným kritériem pro studium v zahraničí jsou peníze, které rodiče musí svému dítku obětovat.