Fit a krásná i v zimě

Fit a krásná i v ziměFit a krásná i v zimě

Trápí vás v zimním období suchá pokožka, nedokážete odolat všemožným chutím a nemáte vůbec motivaci jít bojovat proti ukládání tuků sportem? Nebojte, nejste jediná! V tomto článku můžete získat pár rad jak o své tělo pečovat v zimě.

 

Stále se natíráte všemožnými krémy a stále je vaše pokožka suchá? Zima a chlad totiž vůbec nesvědčí naši pokožce a není schopna se před vnějšími vlivy bránit. S věkem se také ztrácí schopnost pokožky udržovat vlhkost, takže je potřeba jí pomoci.

 

Hýbat se? Ani náhodou!

Ráno se probudíme do temné tmy a chladu, jdeme do práce a to samé nás čeká večer po návratu z práce – tma. Takže je zcela přirozené, že se nám nechce jít v takových podmínkách běhat. Naše tělo se zahřívá mnohem delší dobu v zimních měsících.

 

Cirkulace ve svalech je omezená a tak nám připadá, že nám všechno trvá mnohem déle a pohyb také mnohem více bolí. V zimě je proto vhodné cvičit hned ráno, sice je to zázrak se k tomu přinutit, ale tělo se dokonale nastartuje.

 

Držení diet v zimě

V zimě jsme zvyklí se ládovat hutnějšími pokrmy, protože studené saláty a lehčí jídla náš apetit moc neuspokojí v té ponuré zimě. Tučnější jídla nás skvěle zahřejí, a proto se přikláníme spíše k nim. Lidé přibírají v zimě především, protože jsou celkově málo aktivní a raději tráví volný čas doma v teple.

 

Je třeba zůstat aktivní i v zimních měsících, tak jako na jaře či v létě, protože právě pohybem v zimě spalujeme mnohem více kalorií, které pak můžete doplnit vyšším příjmem jídla. Takže jedině pohyb je řešením, pokud chcete zůstat krásní a fit.