Rekonstrukce Slezskoostravského hradu vylepší jeho celkový vzhled i fungování

hrad rekonstrukce

Hrad v Ostravě již dlouho čekala rozsáhlá rekonstrukce, která na začátku dubna započala. Mezi zásadní změny patří především vylepšení technického stavu. Potřeba byly také opravy horního nádvoří.

Ekologické detaily

Na nádvoří už po rekonstrukci nenajdete kačírek, ale pouze kamenné valouny. Přibude zde také nové osvětlení a zastřešení pódií, protože se ukázalo, že právě hudební akce mají na Slezskoostravském hradě velký úspěch. Primátor Ostravy Tomáš Macura také zmínil, že by chtěli v areálu nové ekologické vytápení malého i velkého sálu.

U hradu vznikne také nové parkoviště, které nahradí neestetickou pro služební vozidla a kontejnery.

Hrad je oblíbený nejen u českých návštěvníků

Dle výpočtů vyjdou opravy a rekonstrukce celkově na jedenáct milionů korun. Proměnu hradu financuje město Ostrava, Slezskoostravský hrad je totiž oblíbeným místem pro pořádání akcí. Pravidelně se zde například konají Shakespearovské slavnosti, hodokvasy nebo hudební akce. Návštěvníci se zde rádi scházejí i na různé trhy související se svátky, například vánoční program nebo také velikonoční. Mezi návštěvníky najdete ve velkém počtu také Poláky, kteří se také rádi účastní bohatých akcí na hradě, i z toho důvodu, že to mají od hranic blízko.

Přečtěte si také: Vyplatí se nákupy v Polsku?

Opravy budou dokončené snad již v červnu tohoto roku, tedy včas před letní sezónou. D konce dubna se také na hradě nebudou konat žádné akce, ale už od května bude vše fungovat bez omezení.