Největší park v Ostravě se dočká proměny

park

Oblíbený park v centru Ostravy, sad Dr. Milady Horákové dostane nový nádech. Čeká ho několik vylepšení, která zde mají přitáhnout další návštěvníky a pro Ostraváky vytvořit místo pro odpočinek a klid. Co vše se v parku změní?

Významné místo skomíralo

Park nacházející se v centru Ostravy je oblíbeným místem pro procházky, ale i relax a klid uprostřed města. Jedná se o jednu z nejdůležitějších zelených ploch ve městě, protože park zabírá velký prostor. Také se nechází poblíž významných budov, jako je Krajský úřad Moravskoslezského kraje, vzhled parku tomu ale aktuálně moc neodpovídá. Naštěstí se dočká proměny, kteoru si jistě zaslouží.

Nová kavárna příláká další návštěvníky

Účelem rekonstrukce je vytvoření místa, do kterého budou lidé aktivně chodit načerpat energii. Pro zpříjemnění a zpohodlnění návštěvy zde přibydou toalety i kavárna hned vedle stávajícího dětského hřiště.

Architekti, kteří se svým návrhem vyhráli řízení ohledně rekonstrukce parku, chtěli funkční propojení mezi parkem a okolím, což se jim dle slov vedení skvěle podařilo.

Přečtěte si také: V kraji vzrostl počet znásilnění a domácího násilí.

Altán, ale i ovocný sad

V sadu Dr. Milady Horákové přibyde například altán, promenáda nebo vodní plocha. V centru parku vznikne osvětlený prostor, který bude vhodný pro pořádání nejrůznějších kulturních či společenských akcí.

V parku najdete také ovocný sad, který nejen, že dostojí celému názvu plochy, ale také oddělí herní zónu s hřištěm od zbytku parku.

Přes celý park povede cyklstezka, která propojí místo od ulice Varenská až k třídě 28. října.