Legendární Ostravica bude nejen opravena, ale změní i jméno

Dům Ostravica se přejmenuje

Dům Ostravice, který najdete v centru Ostravy je už nějakou dobu opravována. Původně se u sídla textilky měla měnit pouze fasáda, nakonec došlo i k razantnějším zákrokům. Jak tedy Ostravica dopadne a bude mít na konci ještě stejné jméno?

Dům Ostravica zažívá rozsáhlou rekonstrukci, která přešla od fasády až k významnějším zásahům. Na začátku rekonstrukce se totiž ukázalo, že kvůli technickému stavu zdí dojde k poškození původní zdí. Uvnitř také odborníci nalezli dřevomorky ve střešních krovech, a ty musí být odstraněny. Už kvůli této změně původního plánu došlo k nové diskuzi nad budovou. Nakonec se město i investoři usnesli na novém návrhu, který zahrnuje celkovou modernizaci domu a vytvoření dvou nových prosklených pater.

Jak aktuálně stavba probíhá?

V tuto chvíli je stavba teprve ve fázi příprav. Zajišťuje se tedy stavební povolení na zmiňovanou přístavbu dvou pater. Dělníci tedy zatím pracují jen v prostorách, kterých se větší změny přímo netýkají.

Ačkoliv bude budova modernizovaná, návrh se v designu fasády inspiruje podobou ze 30. let minulého století. Architekt Martin Náhlovský chce co nejvěrněji napodobit původní podobu fasády.

Přečtěte si také: Pocitová mapa Ostravy. Ukažte nám, jak se cítíte!

Změna jména?

Kromě nového vzhledu čeká dům také přejmenování. Z původní Ostravica – Textilia se stane Boutique Business Inkubátor Ostravice. Dům bude sloužit jako prostor pro firmy a kreativce, kteří potřebují místo pro setkávání.

Přečtěte si také: Seznamte se s druhy franšízingu a vyberte ten pravý pro vás.