Pocitová mapa Ostravy. Ukažte nám, jak se cítíte.

pocitová mapa ostravy

Vedení města představila nový projekt na webu fajnova.cz. Pocitová mapa má ukazovat, jak se lidé v Ostravě na jednotlivých místech cítí. Součástí můžete být i vy, stačí web navštívit a na neomezený počet míst zaznačit, jak na vás působí.

Ukažte nám Ostravu vašima očima

Ukažte nám Ostravu vašima očima, hlásá uvítací text na webu. Pocitová mapa funguje jednoduše. Zkrátka označíte jednotlivá místa a popíšete, že se na nich cítíte dobře, nebo se naopak necítíte v bezpečí. Mapa podle vedení pomůže k proměně a vylepšení jednotlivých částí města, právě podle toho, jak je vnímají sami obyvatelé.

Přečtěte si také: Franšízy v Ostravě rostou jako houby po dešti.

Průvodce projektem se vás zeptá na jednoduché otázky jako „Kde se cítíte dobře?“ a vy svou odpověď zaznačíte na mapě. Mezi dalšími otázkami jsou také „Které místo byste doporučili návštěvníkům?“ a podobně. Ostrava se zkrátka ptá na váš názor a není nic jednoduššího, než jim dát odpověď.

FajnOVA

Celkový zastřešující projekt FajnOVA je strategický plán, který určuje směr, kterým se Ostrava vydává, aby se více přiblížila potřebám lidí i přírody. Názory, které v této mapě Ostravané zaznamenají, poté budou zohledněny v plánu rozvoje města, který bude připraven v letech 2024 až 2030.

Pocitová mapa přitom není novinka. Už v roce 2017 mohli obyvatelé do mapy vepsat své pocity a názory na jednotlivá místa.

Pokud se rádi podílíte na chodu města a jeho budoucnost vám není lhostejná, zapojte se. Jedná se o pár minut vašeho času, které strávíte pohodlně doma, ale mohou ovlivnit budoucí fungování Ostravy.