Kempování v Moravskoslezském kraji je u lidí stále oblíbenější

kempování v moravskoslezském kraji

Teploty vzduchu se venku postupně zvyšují a léto je za dveřmi. Sezóna dovolených a kempování je sice teprve za rohem, rezervace v některých kempech jsou ale již vyprodané do konce prázdnin. Tento styl cestování je u lidí stále oblíbenější. Pojďme se podívat na to, jak na tom budou kempy tento rok.

Ceny budou v kempech i tento rok přibližně stejné, i z toho důvodu se mnoho lidí rozhodlo pro tento typ dovolené. Nemusí přitom cestovat pouze v karavanech, ale vystačí si i s autem, koly nebo vlastníma nohama. Kempy jsou zkrátka připravené na vše. Nejoblíbenější jsou klasické chatky či sruby, které využívají všichni výletníci.

Přečtěte si také: Janáčkův festival rozezní i tento rok Ostravu!

Už od února plno

S rezervacemi přitom turisté rozhodně neotáleli a už v průběhu února měly některé kempy své kapacity zaplněné. Ve větších a známějších kempech už místo naleznete pouze pro stan, na nějž se rezervování nevztahuje. Nejrychleji byly rozebrány právě chatky či apartmány.

Ceny se zvýšily jen nepatrně

Zatímco hotely a penziony byly nucené zvýšit ceny, zejména kvůli cenám energií, kempy mohly ponechat cenovou nabídku stejnou. Právě finance jsou jedním z důležitých důvodů, kvůli kterému se cestovatelé rozhodují pro tento typ ubytování. Nejen, že je o dost levnější než hotely, ale také přináší určitou svobodu. V karavanech, autech, i se stanem v krosně se můžete rychleji přesunovat a procestovat více míst.

Pokud i vy plánujete využití kempů, dlouho neotálejte, protože se kapacity plní velmi rychle. Zejména pak v populárních oblastech blízko vodních ploch, která jsou v letních měsících pro mnoho lidí podmínkou výletu.