Kraj chce podpořit tábořiště i kempy

kempy

Dovolené v kempech, ale i obyčejné táboření jsou u cestovatelů stále oblíbenější. Moravskoslezský kraj se rozhodl podpořit tento typ cestování. Nejen, že tím uleví od načerno dělaných tábořišť, ale možná i přitáhne další turisty. Jak to tedy bude s kempy a místy na stání pro karavany?

Nárůst během covidu

Nejen, že je tato varianta levnější, ale také prozkoumají více míst a prožijí jedinečné zážitky, které jen tak v luxusním hotelu nenajdete. Zejména v době covidové se tento typ cestování velmi rozmohl.

„Turisté a dovolenkáři přitom velmi často využívají kempování a karavaningu. Jenže když se vydáte do kempů na území našeho kraje, vidíte v jejich kvalitě a úrovni velké rozdíly,“ upozornil krajský náměstek pro regionální rozvoj Jan Krkoška.

Místa pro karavany

Táboření je tím nejsnadnějším způsobem, ke kterému vám stačí pouze krosna a trocha jídla, v kraji totiž najdete velkou síť různých tábořišť. Kromě těch chce ale kraj rozšířit také místa, kde mohou přes noc stát karavany či obytné dodávky. Tímto krokem se zamezí kempování načerno v nevhodných či chráněných oblastech, ale také se tím oblast více zatraktivní.

Přečtěte si také: Ostravu čeká změna tramvajových linek. Kdy ji můžeme očekávat?

Celý projekt má podpořit i jednotlivé kempy, které mohou dostat až půl milionovou dotaci. S finančí pomocí mohou počítat například Skiareál v Kopřivné, tábořiště Salajka nebo karavanová stání ve Vendryni a v Orlové.