Když bydlení prozradí, jaká jste osobnost

Bydlení prozradí osobnostBydlení prozradí osobnost

Výrazné obrazy, pestře zbarvené koberce a nábytek nebo minimalismus v podobě jednoduchého neutrálního vybavení bytu. Možná nevěříte, kolik toho dokáže prozradit vaše bydlení o vás samotných. Je vám například známo, že cholerici milují tapety?

 

Z logického hlediska je to přece zcela jasné, že bydlení musí o svém domácím vypovídat víc než dost, neboť si bydlení každý z nás utváří tak, aby vyhovovalo jak funkčně, tak i designově. Ve svém bytě se přeci chcete cítit příjemně a sví, takže si jej podle toho také zařizujete.

 

·        Melancholik

Myšlenky melancholika nejsou zrovna růžové a mnohdy dochází k tomu, že život není procházky růžovou zahradou. Proto v jejich bytě poznáte, že si alespoň své bydlení snaží zpříjemnit, aby se v něm cítili bezpečně a nerušeně. Dominantní je tedy pro melancholika vintage styl, mnoho naducaných polštářů, deky a všechen nábytek v jeho má svou vlastní auru či příběh.

 

·        Flegmatik

Pro flegmatiky je typické, že chtějí mít vše dokonale praktické a funkční. Pokud nábytek plní více funkcí než jednu, pak je pro flegmatika tím nejlepším. Ideálním bydlením je klasický styl interiéru spojený s elegancí. Byt je zařízen nejlépe z přírodních materiálů, a to hlavně ze dřev.

 

·        Sangvinik

Sangvinik je velice bezstarostný a k jeho povaze se hodí veselejší barvy, jako je žlutá, oranžová či lososová. Tyto barvy jeho povahu velice vystihují. Někteří z nich však volí také rustikální styl či bílý interiér ve skandinávském stylu.

·        Cholerik

Cholerická povahu potřebuje výrazné tapety a koberce, hoví si v místnosti plné barev. Typické jsou pro ně výrazné barvy jako je fialová, červená či zlatá a neustále uvažují nad zlepšením svého bydlení. Doplňky z nerezu nebo s lesklým povrchem, které jsou velice výrazné, jsou pro cholerika typické.