Jednoduchá a pohodlná cesta v ostravské MHD

ostravská MHD

Ostravská MHD je velmi rozsáhlá a dostanete se bez použití auta téměř všude. Větší pohodlí navíc zajišťuje i tím, že si můžete koupit jízdenku přímo v daném prostředku pouhým přiložením platební karty. Tento způsob je u cestujících stále více oblíbený.

Ostrava je velmi vstřícná

Cestovat MHD lze i bez papírových jízdenek, a tedy i zbytečného odpadu. Cestující si kupují jízdenky buď přes mobilní aplikaci ODISKA nebo rovnou v dopravním prostředku pomocí platební karty. Druhá metoda je stále populárnější, protože uživatel nemusí dopředu jízdenky řešit. Při nástupu pouze přiloží platební kartu pro evidenci a při výstupu provede stejný úkon. Tímto způsobem si pořídí jednorázovou krátkodobou jízdenku, jejíž trvání je 45 minut napříč dopravními prostředky.

Přečtěte si také: Ostravský Majáles byl velký a plný energie!

Aplikace ODISKA

V roce 2022 takto jízdenky nakupovalo v průměru 69 % lidí! Pokud potřebujete dlouhodobou jízdenku, na měsíc, čtvrt roku nebo celý rok, je pro vás určená aplikace ODISKA. Již nemusíte chodit do nejbližší pobočky dopravního podniku, stačí si z pohodlí domova koupit požadovaný tarif a máte hotovo.

Zaplatíte méně

Ostrava je celkově nakloněna využívání a prosazování bezkontaktním nákupům. Dokonce v rámci meziměstských spojů při platbě kartou ušetříte a zaplatíte méně, než kdybyste platili hotově.

Pokud jste zapomněli peněženku doma, i na vás ostravská MHD myslí! Dalším způsobem, jak koupit jízdenku, je prostřednictvím SMS, kdy si pouze vyberete, jak dlouho pojedete a odešlete na dané číslo. Jízdné vám přijde obratem a strhne se z vašeho kreditu či tarifu.