Ostravský Majáles byl velký a plný energie

ostravský majáles

Minulou sobotu proběhl v Ostravě tradiční studentský Majáles pořádány studenty z Báňské a Ostravské univerzity. Ačkoliv kdysi byly tyto májové akce spíše „punkové“, letošní ročník festivalu byl dechberoucí a na profesionální úrovni.

Už při vstupu do areálu je nutné pochválit skvělou organizaci majálesového týmu, který velmi rychle všechny přicházející odbavil, a netvořily se žádné řady, ačkoliv byl vstup velmi malý. Areál byl oproti tomu rozlehlý a na to, že se jednalo pouze o jednodenní akci, měla formát vícedenního festivalu.

Pestrý výběr stánků

Návštěvníci si mohli vybrat z široké nabídky stánků s jídlem, které netvořily jen asijské nudle nebo langoše, ale i domácí chléb s pomazánkami, plnohodnotný steak nebo pizza v kornoutku. Pochvalu zaslouží organizátoři za stánky s kávou, kterou nabízely lokální pražírny a kavárny, a tak se jedná o jeden z mála festivalů, kde jste našli opravdu výbornou výběrovou kávu.

Přečtěte si také o tom, jak v Ostravě vznikly dva Majálesy, a který byl ten pravý.

Tři stage jako na velkém festivalu

Hlavní pýchou byly tří stage, na kterých se postupně střídali interpreti. Jedna z nich byla přímo v nádvoří Slezskoostravského hradu a další dvě v okolním areálu.

Hlavní hvězdou večera byla skupina Mig 21, která roztančila snad každého a předvedla jako vždy skvělou show. Mezi dalšími vystupujícími byla punková zpěvačka Mucha, rapper Marpo, písničkář Thom Artway a mnoho dalších.

Studenty se to po areálu hemžilo, ale nejen současnými, ale i studenty, kteří sice chodili do školy již před nějakou dobou, ale to studující srdce mají stále v sobě.

Ostravský Majáles rozhodně velmi příjemně překvapil a posadil laťku májových festivalů velmi vysoko.