Definitivní konec výškařské tour

Definitivní konec výškařské tourDefinitivní konec výškařské tour

Moravská výškařská tour je již dávno zapomenuta a letos se nebude konat ani Mezinárodní tour, která byla následovnicí té Moravské. Původní sérii tvořily mítinky v Hustopečích, Ostravě a Třinci.

 

Když hustopečští a ostravští ze závodu upustili, tak vznikla Mezinárodní tour, kde byla Banskobystrická laťka a Beskydská tour v Třinci. V současné době tak všechny akce probíhají samostatně a každé město má svoji laťku.

 

Nejasné rozepře

Dle ředitele Beskydské laťky se rozhodli od Mezinárodní tour odstoupit kvůli ceně, protože rozpočet přesáhl dva miliony korun. Beskydská laťka nepatří do atletického oddílu, který by si mohl takový rozpočet dovolit.

 

Alfonz Juck z agentury Top Athletic však tvrdí, že v tomto případě nešlo o peníze, ale spíše o nezájem další spolupráce. Společně prý vždy organizovali soutěž dle daného rozpočtu, ale v poslední době neproběhl žádný rozhovor o tom, jak by si to beskydští představovali.

 

V trošku jiném kabátku i letos

V Třinci se mítink konat bude, prý za méně peněz, ale se skoro stejnou úrovní, jako tomu bylo v minulých letech. Za ženské pohlaví budou soutěžit dívky, které teprve vrchol kariéry čeká.

 

V Třinci se předvede Ukrajinec Andrej Procenko a soupeřit bude s Polákem Stanislawem Bednarkem a Britem Tomem Galem. Beskydská laťka bude navíc oživena soutěží dvojic, kdy nejlepší muž bude ve dvojici s nejhorší ženou.