Kurzy vaření jsou stále populárnější

Kurzy vařeníKurzy vaření

 

Chtěli byste se naučit vařit od těch nejlepších kuchařů? Tak to vůbec není problém, kurzu vaření totiž bleskově přibývá a i v naší malé české zemičce máme mnoho kurzu vedených vyhlášenými šéfkuchaři. Získáte mnoho nových zkušeností a zároveň si užijete večer plný dobrot.

 

Většina kulinárních kurzu funguje naprosto stejně. Kurzy jsou většinou pro osm až dvanáct lidí, kdy každý z účastníků si vaří své jídlo a to si potom taky sní. Většinou jsou to tří až čtyřchodová menu z těch nejkvalitnějších surovin, která by se šikla do nejlepších pražských restaurací.

 

Vaření jako ve škole

Kurzy probíhají jako výuka ve škole, kdy šéfkuchař přímo před hosty vaří a radí hostům čili žákům jak na to. V takových kurzech se můžete potkat s těmi nejlepšími kuchaři u nás, mezi které patří například známý porotce MasterChef a šéfkuchař Kampa parku Marek Raditsch či Zdeněk Pohlreich.

 

Všichni tito známí šéfkuchaři provádějí své kurzy pod záštitou Gourmet Academy. Pokud jste nadšenci do narodních kuchyní, pak je přesně pro vás určeno studio Ola Kala. Zde jsou kuchaři z Thajska či Vietnamu. Trošku té exotiky nikomu neuškodí, a pokud máte rádi taková jídla, a chcete si je připravovat sami, pak neváhejte.

 

Vaření je věda

Kuchařské studio v Komorní ulici se snaží své žáky naučit co nejvíce, takže pokud budete mít kurz zaměřený na ryby, pak se naučíte jak poznat čerstvou rybu či jak provést správně vyfiletování. Největší zájem je o kurzy steaků, kdy příprava tohoto pokrmu je poměrně náročná.

 

Dalším velice oblíbeným kurzem je kurz thajské kuchyně a hned za ním je známá italská kuchyně, kdy v kurzu se dozvíte základy jak připravovat italské pokrmy. Skoro všechny kurzy jsou v časovém rozmezí čtyř až pěti hodin a v ceně bývá i konzumace vína. Například kurzy v Ola Kala se pohybují do třech tisíc.