Boty, boty, botičky – jaké tvoří základ botníku?

Jaké boty tvoří základ botníkuJaké boty tvoří základ botníku

Móda na pulty obchodů neustále přináší celou řadu zajímavých kousků, které se vyplatí mít doma. Nejen, že co chvilku najdeme v obchodech zajímavé kousky oblečení, ale taky se rychle mění nabídka obuvi. Pokud i vy milujete obuv, určitě kromě nových kousků máte ty nejzákladnější kousky v botníku, bez kterých se neobejdete. Jaké že to boty jsou?

Základem každého botníku by měly být následující boty:

• Lodičky

Každá žena by neměla postrádat lodičky, které se kombinují nejen s elegantním outfitem, ale dneska se běžně nosí už i k tomu ležérnímu, tedy k tričku a k džínům. Lodičky by v botníku neměly postrádat hlavně ženy, které jsou vzrůstově malé. Tyto boty je totiž dokáží elegantně prodloužit – hlavně jejich kratší nožky budou neodolatelné. Je však nutné mít na paměti, že lodičky by měly být vysoký podpatek, nikoliv nízký, protože ten nízký zrovna nelichotí našim nohám.

• Kozačky

Jelikož nám vypukla zima, v botníku nesmí chybět ani kozačky. Dneska se nosí hlavně takové kozačky, které jsou délkově až ke kolenům. Samozřejmě se tyto kozačky nemohou nosit k jakýmkoliv outfitům, ale jen k některým – například k šatům nebo sukním.

• Tenisky

Na pohodlnou obuv se myslí především. Pokud milujete pohodlí, tenisek máte habaděj. Nejoblíbenější jsou klasické plátěné tenisky značky Converse, zamilujete si však i ty, které mají vyvýšenou podrážku.

• Žabky

K létu zkrátka patří žabky. I když je nyní léto ještě hodně daleko, žabky by přesto měly být základem každého botníku, a to jak pánského, tak i dámského.

• Baleríny

A samozřejmě nesmíme zapomínat na baleríny, které jsou taky stále vkusné, i když se v módních outfitech vyskytují čím dál méně. Baleríny se rozhodně nehodí k šatům, protože nedělají hezkou nohu, ale k džínům nebo ke kratším kalhotám si je nebojte obout.

• Sandálky

Aby vám v létě v balerínách nepáchly nohy, je třeba si koupit i sandálky, které dneska najdete skutečně v mnoho zajímavých provedeních.

• Nazouváky

Letošním hitem byly rozhodně nazouváky, které by měla být v botníku každá žena, ale ani pánové s tímto kouskem nešlápnou vedle.

• Chelsea boty

Typická jarní či podzimní obuv se stala taky čestnou součástí každého botníku. Jsou to pohodlné vyšší boty nad kotníky, které mají na bocích gumu. Jistě si je vybavujete, protože je hojně najdete nejen v obchodech, ale taky je nosí takřka každý.