Zpravodajství pro nadšence do zimních sportů

Provoz zimních areálůProvoz zimních areálů

Současné počasí s neustálými výkyvy moc nepřeje nadšencům do zimních sportů, avšak vybrané areály jsou v provozu. V tomto článku se dozvíte, které areály jsou v provozu i přes nepřízeň počasí.

Ski areál Pustevny

Tento lyžařský areál se nachází v nadmořské výšce 620 – 1098 metrů, 6 kilometrů od Frenštátu pod Radhoštěm a nabízí 40 – 50 cm přírodního sněhu. Lyžaři a snowboardisté využijí 5 sjezdovek se všemi možnými obtížnostmi a 4 vleky. Pro běžkaře je zde k dispozici 53 km upravovaných běžeckých tratí.

Ski areál Bílá

V údolí řeky Bílá Ostravice se lyžuje na 50 cm technické sněhové pokrývky a sjezdovky jsou zde také ve všech možných obtížnostech. Večerní lyžování je velkým lákadlem, pro běžkaře čekají běžecké okruhy různých délek a děti si mohou užít den v dětském parku.

Ski park Gruň

Technickou pokrývkou je pokryto také lyžařské středisko Gruň, které se nachází v údolí potoka Poledňana ve výšce 750 m n. m. Dvě z tratí jdou homologovány pro závody v alpských disciplínách a součástí služeb je lyžařská školka, půjčovna lyží a SKI servis.

Ski Malenovice

V obci Malenovice se nachází další ski areál v provozu, který leží ve výšce 520 – 720 m. n. m. Areál je uměle zasněžován, upravován rolbou a tři svahy jsou opatřeny třemi vleky, kde pokrývka sněhu je ve vrstvě 40 sentimetrů. Toto lyžařské středisko je vhodné pro výuku dětí a začátečníků.