Povánoční detox

Povánoční detoxPovánoční detox

Proč je detox po vánocích tak potřebný? Vzpomeňte si, co jste všechno snědli během vánočních svátků a jak dostal váš žaludek extrémně zabrat. Smažené a tučné jídlo v kombinaci s alkoholem a cukrovím, to vše dohromady vytvoří krásné kila navíc a nafouklé bříško.

 

Pomocí detoxu dokážete vyčistit tělo od škodlivých látek, které oslabují náš organismus a to se projeví i na fungování našeho organismu. Detox není určený pro shození nadbytečných kil, ale spíš pro navození rovnováhy v našem těle.

 

Citróny a probiotika

Každé ráno potřebujete po probuzení šálek kávy, aby váš den mohl vůbec odstartovat? Pak se zkuste na pár dní omezit a dejte si místo kávy sklenici vody s citrónem. Tento nápoj výborně podporuje trávení, pročistí játra a pomůže krásně odkyselit celé tělo.

 

Pokud se cítíte nafouklí a je vám těžko pak je potřeba nasadit probatika ve formě jogurtu, kefíru, kysaném zelí či kysaném mléku. Tyto produkty vám spraví mikroflóru ve střevech a pomohou k lepšímu trávení.

 

Odolejte pokušení a zacvičte si

Během detoxikace je nutné vyhnout se všemu, co by mohlo tělu přitížit a proto se vyhýbejte cukru, lepku, alkoholu a také kofeinu. Pokud se tedy po hojných oslavách cítíte nesví, pak vydržte pár dní a odolejte pokušení – zaručeně se vám to vyplatí a budete se cítit lépe.

 

Aby byl detox efektivní je nutné si také zacvičit, nemusí to být ovšem hodiny v posilovně, naprosto stačí delší procházka či lyžování / bežkování s rodinou. Jednoduše každý pohyb se počítá a zvláště na čerstvém vzduchu, který udělá vašemu tělu moc dobře.