Kousek Dánska v divadle Petra Bezruče

Kousek Dánska v divadle Petra BezručeKousek Dánska v divadle Petra Bezruče

Ostravské divadlo Petra Bezruče připravovalo premiéru divadelní adaptace známého komediálního filmu od Larse von Triera – Kdo je tady ředitel? Tato bláznivá komedie z prostředí počítačové firmy měla premiéru 24. listopadu.

 

Režírování se ujala umělecká šéfka souboru Janka Ryšánek Schmiedtová. Hlavní role obsadili Lukáš Melník a Onřej Brett. S touto hrou se navrací kousek Dánska do ostravského divadla. V minulosti se hrála taktéž hra od Larse von Triera, ale jednalo se o adaptaci filmu prolomit vlny, který s komedií nemá nic společného.

 

Kdo je tady ředitel?

Děj celé hry je jednoduchý, moderní a vtipný. Ředitel počítačové firmy si chce zlepšit vztahy se svými zaměstnanci, a tak se chová jako řadový zaměstnanec. Všechno co se zaměstnancům nelíbí, se tedy může házet smyšleného ředitele, kterého nikdy nikdo neviděl.

 

Jednoho dne však přijde soudný den, kdy je ředitele opravdu třeba a rozjede se kolotoč nedorozumění, hádek a záměn. Do firmy, kde všichni mlčí a předstírají, že ví co mají dělat, dorazí ten nejvyšší z nejvyšších a vše se dokonale zamotá.